Stigende interesse for Aktiesparekontoen

Kvinde arbejder og kigger på sin telefon

18.000 danskere fik en aktiesparekonto i første halvår af 2023, hvilket bringer det samlede antal danskere med en aktiesparekonto op på hele 311.000. Det viser tal fra Finans Danmark. Skal du også have en?

Selvom interessen for aktiesparekontoen altså er stigende, så viser Finans Danmarks opgørelse, at væksten var faldende i første halvår af 2023 i forhold til de to foregående år. Det kan ifølge interesseorganisationen tilskrives den høje inflation og et højt renteniveau, der presser økonomien for mange danskere. Læs mere om undersøgelsen her hos Finans Danmark.

Trods den lidt faldende vækst er interessen for aktiesparekontoen altså fortsat stigende, og det er de meget fordelagtige beskatningsregler, der trækker. Afkastet på en aktiesparekonto beskattes nemlig med kun 17%, mens afkastet på et almindeligt depot beskattes med 27% af de første 58.900 kr. og afkast herover med 42%. På grund af de meget attraktive beskatningsregler, er der indført en indskudsgrænse på aktiesparekontoen på 106.600 kr. (2023). Gevinsten ved at benytte en aktiesparekonto kan måske derfor virke begrænset – men det bør bestemt ikke dømme den populære konto ude, siger Jeanette Kølbek, formueekspert i Nykredit:

”Selvom gevinsten grundet indskudsloftet kan virke begrænset, så er der altså fortsat penge at spare. Det er enkelt og nemt at investere via en aktiesparekonto, så hvorfor ikke benytte muligheden for at få det størst mulig afkast? Og husk: med rentes rente-effekten vil der være endnu flere penge at spare ved en aktiesparekonto, så det på sigt vil være muligt at få et større afkast”, siger Jeanette Kølbek.

Læs mere om, hvordan du får en aktiesparekonto hos Nykredit her

Er en aktiesparekonto noget for dig?

 Er du blevet nysgerrig på, om en aktiesparekonto kunne være noget for dig, så kan du med fordel læse denne artikel, hvor Jeanette Kølbek gennemgår alt, der er værd at vide om aktiesparekontoen.

Vil du vide mere om Aktiesparekontoen?  Bliv kontaktet her.

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Vær desuden opmærksom på, at Investor Insights indhold ofte tager udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet, så bemærk altid datoen inden du eventuelt reagerer.

Jeanette Kølbek

Jeanette Kølbek

Formueekspert

Jeanette er ekspert i privatøkonomi og forbrugertrends inden for opsparing, pension og investering. Hun navigerer danskerne sikkert gennem det privatøkonomiske landskab, så de ved at optimere deres formue kan opnå finansiel tryghed gennem hele livet.

Relaterede Artikler

Investeringsmarkeder | 2 min

USA: Federal Reserve skipper renteforhøjelse

Den amerikanske centralbank holder renten i ro, men sender signaler om yderligere én stramning i år.
Investeringsmarkeder | 3 min

Nykredit ekskluderer i alt 483 olie-, gas- og kulselskaber

Nykredit er klar med en ny politik for fossile brændsler, der blandt andet inkluderer en opdatering af den eksisterende investeringspolitik. Det betyder, at Nykredit frasælger 61 olie-, gas- og kulselskaber, der bidrager til produktion af fossile brændsler. Vi ekskluderer samtidig 483 selskaber fra vores investeringsunivers. Det sker, fordi Nykredit har forpligtet sig til at følge Paris-aftalen og nå målsætningen om at vores investeringer skal være klimaneutrale i 2050.
Investeringsmarkeder | 2 min

ECB hæver renten for 10. gang i træk

Den europæiske centralbank hævede torsdag indskudsrenten med 25bp fra 3,75% til 4%. Det er Nykredits forventning, at det bliver sidste rentestigning i denne omgang.