Det franske ejendomsmarked viser stærke tendenser

Cannes Frankrig

Der er gode takter på det franske ejendomsmarked, men stigende renter truer, viser ny analyse fra Nykredit.

”Der er grund til optimisme på det franske ejendomsmarked, der har vist stærke tendenser på det seneste,” lyder det fra chefstrateg i Nykredit Klaus Dalsgaard.

Det er især områderne uden for Paris, der klarer sig specielt godt. Det er en tendens, vi har set tidligere, og som er fortsat. En af årsagerne er, at arbejdsmarkedet har ændret sig efter pandemien, og flere arbejder mere fleksibelt end før. Det har givet medvind til ejendomsmarkedet uden for de store byer, men det er usikkert, om ændringen er permanent.

Men også i Frankrig er renten stigende, og det vil på sigt kunne dæmpe prisudviklingen på ejendomsmarkedet, vurderer Klaus Dalsgaard.

”Der er grund til optimisme på det franske ejendomsmarked, der har vist stærke tendenser på det seneste”

Klaus Dalsgaard, chefstrateg i Nykredit

Fransk økonomi har været en succeshistorie

Fransk økonomi har været en europæisk succeshistorie over de seneste fem år, selvom væksten naturligvis faldt kraftigt under pandemien. Arbejdsløsheden er faldet, og endnu vigtigere har Frankrig fået bugt med den ellers kronisk høje ungdomsarbejdsløshed, der er faldet med mere end 10 procentpoint over de seneste 10 år.

Frankrig mærker naturligvis de samme globale udfordringer som resten af Europa, bl.a. i forhold til krigen i Ukraine. Men der er flere ting i sammensætningen af økonomien, der mildner udfordringen. Energisammensætningen er bedre end i fx Tyskland og Italien - Frankrigs store satsning på atomkraft er i denne situation en fordel.

Genåbningen af den europæiske turist- og oplevelsesøkonomi vil kaste mange jobs af sig i Frankrig. Presset fra den høje inflation på forbrugernes realindkomster bliver delvist afbødet af diverse støtteordninger. Bagsiden af medaljen er, at budgetunderskuddet er ganske højt, og statsgælden er steget.

Prøv vores boligberegner

Start din udenlandske boligdrøm med at lave en vejledende beregning på, hvad det vil koste dig at finansiere en bolig i udlandet. Har du allerede en bolig i udlandet, kan du også se, hvad det koster at låne i friværdien.

Relaterede Artikler

International Frankrig | 3 min

Dobbeltbeskatningsoverenskomst med Frankrig – er trådt i kraft

Efter 15 år har Danmark endelig fået en ny dobbeltbeskatningsoverenskomst (DBO) med Frankrig.
International Frankrig | 4 min

Bolig i udlandet? Husk at selvangive senest 1. juli 2024

Ejer du en bolig i Frankrig eller Spanien, skal du huske at selvangive det på www.skat.dk senest 1. juli. Du skal særligt være opmærksom på at huske rentefradraget og undgå at betale for meget i ejendomsværdiskat.
International Frankrig | 3 min

Frankrig: Nye regler for udlejning via Airbnb

Udlejer du via Airbnb i Frankrig? Eller overvejer du at gøre det? Så er det relevant for dig at vide, at der i januar i år blev vedtaget nye regler for området.