Det franske ejendomsmarked viser stærke tendenser

Cannes Frankrig

Der er gode takter på det franske ejendomsmarked, men stigende renter truer, viser ny analyse fra Nykredit.

”Der er grund til optimisme på det franske ejendomsmarked, der har vist stærke tendenser på det seneste,” lyder det fra chefstrateg i Nykredit Klaus Dalsgaard.

Det er især områderne uden for Paris, der klarer sig specielt godt. Det er en tendens, vi har set tidligere, og som er fortsat. En af årsagerne er, at arbejdsmarkedet har ændret sig efter pandemien, og flere arbejder mere fleksibelt end før. Det har givet medvind til ejendomsmarkedet uden for de store byer, men det er usikkert, om ændringen er permanent.

Men også i Frankrig er renten stigende, og det vil på sigt kunne dæmpe prisudviklingen på ejendomsmarkedet, vurderer Klaus Dalsgaard.

”Der er grund til optimisme på det franske ejendomsmarked, der har vist stærke tendenser på det seneste”

Klaus Dalsgaard, chefstrateg i Nykredit

Fransk økonomi har været en succeshistorie

Fransk økonomi har været en europæisk succeshistorie over de seneste fem år, selvom væksten naturligvis faldt kraftigt under pandemien. Arbejdsløsheden er faldet, og endnu vigtigere har Frankrig fået bugt med den ellers kronisk høje ungdomsarbejdsløshed, der er faldet med mere end 10 procentpoint over de seneste 10 år.

Frankrig mærker naturligvis de samme globale udfordringer som resten af Europa, bl.a. i forhold til krigen i Ukraine. Men der er flere ting i sammensætningen af økonomien, der mildner udfordringen. Energisammensætningen er bedre end i fx Tyskland og Italien - Frankrigs store satsning på atomkraft er i denne situation en fordel.

Genåbningen af den europæiske turist- og oplevelsesøkonomi vil kaste mange jobs af sig i Frankrig. Presset fra den høje inflation på forbrugernes realindkomster bliver delvist afbødet af diverse støtteordninger. Bagsiden af medaljen er, at budgetunderskuddet er ganske højt, og statsgælden er steget.

Prøv vores boligberegner

Start din udenlandske boligdrøm med at lave en vejledende beregning på, hvad det vil koste dig at finansiere en bolig i udlandet. Har du allerede en bolig i udlandet, kan du også se, hvad det koster at låne i friværdien.

Relaterede Artikler

International Frankrig | 3 min

Europæisk økonomi: på vej mod lysere tider

Eurozonen har været vækstløs i det seneste år, og tomgangen ventes at forsætte i 1. halvår af 2024. Men derfra ser det heldigvis lidt lysere ud. Boligøkonom og chefanalytiker Mira Lie Nielsen giver her en status på europæisk økonomi.
International Frankrig | 4 min

Dansk boligmarked er tilbage efter rentetilbageslag

Da boligrenterne for alvor steg i løbet af 2022 satte rentestigningerne en brat stopper for den høje aktivitet og kraftigt stigende boligpriserne, der ellers havde præget udviklingen på det danske boligmarked i et par år. Nu er aktiviteten dog tilbage på højde med niveauet i årene før Corona-pandemien, lyder det fra Nykredits boligøkonom og chefanalytiker, Mira Lie Nielsen.
International Frankrig | 3 min

De hurtige kan nå at få skatterabat ved boligkøb i udlandet

Du kan få skatterabat, hvis du køber feriebolig i udlandet, men du skal nå at købe og overtage den inden udgangen af 2023.