Bolig i udlandet? Husk at selvangive senest 1. juli 2024

kvinde arbejder på computer

Ejer du en bolig i Frankrig eller Spanien, skal du huske at selvangive det på www.skat.dk senest 1. juli. Du skal særligt være opmærksom på at huske rentefradraget og undgå at betale for meget i ejendomsværdiskat.

Ejer du en bolig i Frankrig eller Spanien, skal du huske at selvangive det på https://skat.dk/borger senest den 1. juli. Du skal særligt være opmærksom på at huske rentefradraget og undgå at betale for meget i ejendomsværdiskat.

For mens vi er vant til, at rentefradrag og ejendomsværdiskat for boliger i Danmark automatisk bliver registreret på årsopgørelsen, skal du selv sørge for at registrere det for din bolig i udlandet.

Fristen for selvangivelsen er den 1. juli, enten via Skattestyrelsens selvbetjeningsløsning eller på det udvidede oplysningsskema om boliger i udlandet hos SKAT.

Læs yderligere på SKAT.dk

Betal ikke ejendomsværdiskat af et for stort beløb

Du skal selv angive grundlaget for ejendomsværdiskatten, og det er vigtigt at være opmærksom på, da der ellers er en risiko for, at ejendomsværdiskatten beregnes af et for stort grundlag.

Da der ikke eksisterer godkendte ejendomsvurderinger af udenlandske ejendomme, skal du tage udgangspunkt i boligens faktiske anskaffelsespris og regne dig frem til ejendomsværdien i 2001, 2002 og 2020 ud fra Skattestyrelsens godkendte indeks. Nykredit anbefaler at søge assistance hos en revisor, som kan være behjælpelig med denne udregning.

Læs yderligere på SKAT.dk

Husk at oplyse dine renteudgifter, hvis du vil sikre dig fradraget.

Nykredit indberetter renter på eventuelle lån i udenlandske ejendomme til Skattestyrelsen, men du skal selv oplyse dine renteudgifter via Skattestyrelsens selvbetjeningsløsning (rubrik 432) eller på det udvidede oplysningsskema, for at få rentefradraget med på din årsopgørelse.

Har du glemt at oplyse dine renteudgifter for tidligere år skal du være opmærksom på, at det fortsat er muligt er muligt at få rettet årsopgørelserne for 2020-2022. Fristen for at rette i årsopgørelsen for 2020 udløber den 1. maj 2024.

Relaterede Artikler

International Frankrig | 3 min

Dobbeltbeskatningsoverenskomst med Frankrig – er trådt i kraft

Efter 15 år har Danmark endelig fået en ny dobbeltbeskatningsoverenskomst (DBO) med Frankrig.
International Frankrig | 3 min

Frankrig: Nye regler for udlejning via Airbnb

Udlejer du via Airbnb i Frankrig? Eller overvejer du at gøre det? Så er det relevant for dig at vide, at der i januar i år blev vedtaget nye regler for området.
International Frankrig | 4 min

Dansk boligmarked er tilbage efter rentetilbageslag

Da boligrenterne for alvor steg i løbet af 2022 satte rentestigningerne en brat stopper for den høje aktivitet og kraftigt stigende boligpriserne, der ellers havde præget udviklingen på det danske boligmarked i et par år. Nu er aktiviteten dog tilbage på højde med niveauet i årene før Corona-pandemien, lyder det fra Nykredits boligøkonom og chefanalytiker, Mira Lie Nielsen.