Frankrig: Nye regler for udlejning via Airbnb

Familie der går sammen i udlandet

Udlejer du via Airbnb i Frankrig? Eller overvejer du at gøre det? Så er det relevant for dig at vide, at der i januar i år blev vedtaget nye regler for området.

Vi anbefaler, at du får rådgivning hos din advokat om, hvad den nye lovgivning betyder for dig, hvis du allerede udlejer via Airbnb eller overvejer at gøre det. Her får du blot – i korte træk – hvad de nye regler går ud på.

Grænsen for lejeindtægt sættes ned

Helt overordnet medfører de nye regler, at det bliver knap så fordelagtigt at leje ud via Airbnb. Det skattefradrag, der kan opnås ved Airbnb-udlejning, bliver fx markant reduceret. I dag er fradraget mellem 71% og 50%, og med de nye regler bliver det sat ned til 30%. Herudover betyder de nye regler, at den årlige lejeindtægt ikke må overstige 30.000 euro – grænsen var tidligere 188.700 euro.

Krav til energiklassificering

Desuden får udlejerne flere forpligtelser, fordi der også er nye regler for energiklassificering af den ejendom, der lejes ud. Det betyder, at der vil være boliger, der ikke lever op til kravene til energiklassificering, og som derfor ikke må lejes ud. Boliger i den laveste energiklasse (G) vil allerede fra 1. januar 2025 ikke kunne lejes ud, og inden for en årrække vil forbuddet også omfatte energiklasse F og E.

Begrænsning af udlejningsperiode

De nye regler betyder også, at de enkelte kommuner får udvidet bl.a. deres mulighed for at begrænse perioden, en såkaldt hovedbolig kan lejes ud til turistformål. Det var før muligt at udleje en bolig i op til 120 dage, men nu kan kommunen vælge at sætte en grænse ved 90 dage. Kommunerne får også andre muligheder for at begrænse udlejning til turisme.

For god ordens skyld gør vi opmærksom på, at udlejning af ejendom i Frankrig stadig skal selvangives i Danmark, og at der kan opnås kreditlempelse for den betalte skat i Frankrig.     

Relaterede Artikler

International Frankrig | 3 min

Dobbeltbeskatningsoverenskomst med Frankrig – er trådt i kraft

Efter 15 år har Danmark endelig fået en ny dobbeltbeskatningsoverenskomst (DBO) med Frankrig.
International Frankrig | 4 min

Bolig i udlandet? Husk at selvangive senest 1. juli 2024

Ejer du en bolig i Frankrig eller Spanien, skal du huske at selvangive det på www.skat.dk senest 1. juli. Du skal særligt være opmærksom på at huske rentefradraget og undgå at betale for meget i ejendomsværdiskat.
International Frankrig | 3 min

Europæisk økonomi: på vej mod lysere tider

Eurozonen har været vækstløs i det seneste år, og tomgangen ventes at forsætte i 1. halvår af 2024. Men derfra ser det heldigvis lidt lysere ud. Boligøkonom og chefanalytiker Mira Lie Nielsen giver her en status på europæisk økonomi.