Hvor grøn er din bolig?

Når du energioptimerer din bolig, gør du en forskel for både klimaet og din økonomi. For en energioptimeret bolig er ikke bare billigere i drift – men tit også mere værd den dag, du vil sælge.

Prøv vores energiberegner

Indtast adressen på dit fritliggende parcelhus og se, hvor i boligen du kan opnå de største klimamæssige og økonomiske fordele ved at energirenovere. 

Prøv energiberegner

Spørgsmål og svar om energirenovering

Omkostningerne ved at energirenovere kommer selvfølgelig an på opgavens omfang. Her får du overblik over priserne på en række forskellige energirenoveringer, som kan forbedre dit indeklima og mindske din varmeregning. Du kan også prøve vores energiberegner, der også kan give et prisestimat på forskellige energirenoveringer.

Når du skal låne til din energirenovering, er der flere muligheder. For nogle vil det være muligt at låne i deres friværdi, mens andre tager et boliglån. Du er altid velkommen til at kontakte en rådgiver via vores kontaktformular for at høre om dine muligheder.

Der findes flere muligheder for både at få tilskud og fradrag, når du skal energirenovere. Fx kan du søge tilskud til energibesparende projekter hos energiselskaber, ligesom du med håndværkerfradraget kan spare penge på professionel arbejdskraft. Læs mere om tilskud og fradrag her.

Energirenovering kan godt blive et stort og uoverskueligt projekt, så det handler om at være forberedt. Gør fx som Mark og Kathrine i Malling og lav planer og budgetter for renoveringen, så du nemmere kan holde overblikket. Prøv også vores smarte energiberegner for at se, hvor du opnår størst besparelse, når du energirenoverer.

Du kan tjekke, om din bolig har et energimærke ved at indtaste din adresse på Sparenergi.dk (åbner i nyt vindue).

Om energirenovering ...

"...Ud over energibesparelserne kommer ofte meget væsentlige positive effekter, der er vanskelige eller evt. meningsløse at omregne i kr. og som øger livskvaliteten hos slutbrugerne. Det gælder et godt og sundt indeklima, øget komfort, nedsat risiko for skimmelsvamp, bevidstheden om at bidrage til klimaindsatsen, tidsbesparende velfungerende installationer, bedre vinduesfunktion, nedsat vedligeholdelse, ingen bekymring for stigende energipriser mv."

Energirenovering 2020 - Teknologisk Institut